Naval architects and consulting engineers

Groenendijk & Soetermeer is een maritiem ingenieursbureau dat zowel scheeps-, drijvende constructies en kunstwerken ontwerpt. 

 

Ons team is jong, enthousiast en heeft een goed oog voor design, teamwork, professionaliteit, technische expertise en inzet. Wij zijn gehuisvest aan de Grevelingenweg 23 te Dordrecht. Op dit moment werken er 4 naval architects en consulting engineers op ons kantoor. Onze voornaamste bezigheid is het ontwerpen en engineeren van nieuwe en bestaande schepen, zowel zeegaande- als binnenvaartschepen.

Projets

Notre activité principale est la conception et l’ingénierie de navires, nouveaux et existants, en mer et fluviaux.

Voir les projets

Haalbaarheidsstudies, verschillende ontwerpberekeningen en bouwbegeleiding behoren ook tot ons werkgebied.


Berekeningen die wij uitvoeren zijn o.a.: 
 

  • Lek- en stabiliteitsberekeningen 
  • Deelbaarheidsberekeningen 
  • Gewichtsberekeningen  (Langsscheepse)  sterkteberekeningen 
  • Hydrostatische- en hydrodynamische berekeningen

Historie van G&S


Het begon op de bovenste etage aan de Coolhaven. Hier werd het bedrijf Groenendijk & Soetermeer opgericht als een partnerschap in 1946 en biedt conventionele en geavanceerde maritieme techniek en architectonische maritieme diensten aan aan reders, exploitanten, makelaars en de scheepswerven. 


De eerste opdracht was het “SS Biervliet”, een schip dat werd geconfisqueerd door de Duitsers tijdens de oorlog. Zij moest na de oorlog worden gerepareerd en gemoderniseerd. In de loop der jaren werden de bestellingen steeds groter en groter. Het grootste schip dat we (gedeeltelijk) hebben ontworpen is de 349,60 x 55,40 x 8,55 meter met een capaciteit van 313.000 ton (in 1973 voor V.D.S.M.).